Insomnia Advies

insomnia21

Insomnia is een slaapstoornis die het moeilijk maakt om langer dan een paar minuten de ogen te sluiten en rust te nemen, zelfs wanneer de persoon in kwestie erg moe is. Zelfs wanneer de persoon de mogelijkheid heeft om te slapen, kan hij niet in slaap komen. Er wordt gezegd dat insomnia 1.4 keer vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen in de VS. Bijna 64 miljoen mensen lijden regelmatig aan insomnia, volgens een onderzoeksrapport dat is opgesteld door de US Department of Health and Human Services in 2007.

Onder de verschillende vormen van insomnia, komt voorbijgaande slapeloosheid veel voor onder mensen waarvan de slaapomgeving of de tijden zijn veranderd, or wanneer de persoon depressief of gestresst is.

Slaaptekort kan leiden tot slaperigheid en verminderd psychomotorisch functioneren. Het kan van enkele dagen tot weken lang aanhouden. Acute insomnia kan iemand van drie weken tot zes maanden lang van slaap beroven, aangezien iemand dan niet in staat zijn om consistent te slapen

Mensen die last hebben van chronische insomnia kunnen soms jaren lang niet goed slapen. Oorzaken kunnen variëren van vermoeidheid van de spieren of geestelijke vermoeidheid tot hallucinaties. Iemand die lijdt aan dit probleem kan kunstmatig alerter worden, de gebeurtenissen die zich om hen heen plaatsvinden kunnen in slow-motion worden waargenomen, en soms kunnen zij last hebben van dubbel zien.

Een ‘Sleep in America’ enquête, gehouden door het ‘National Sleep Foundation’ wees uit dat ruim 58% van de volwassenen enkele nachten tot weken achter elkaar last hebben van insomnia. Insomnia kan voorkomen uit het gebruik van drugs of stimulerende middelen, cafeïne of cocaïne. Vrouwen kunnen last hebben van insomnia tijdens hormonale veranderingen en menopauze.

Stress gerelateerd aan financiën en werk, ontevredenheid op seks gebied en angst zijn een aantal veel voorkomende oorzaken. Obsessief Compulsieve Stoornis, schizofrenie, geestelijke stoornissen en post traumatische stress kunnen ook oorzaken zijn. Veel voorkomende zaken zoals jet lag na het reizen or verandering in werktijden kunnen ook van invloed zijn. Veranderingen in de oestrogeen spiegel naar aanleiding van postmenopauzale fluctuaties of herstel na een postpartum depressie veroorzaken bij vrouwen vaak insomnia.

Het te lang gebruik maken van voorgeschreven slaapmiddelen kunnen ook insomnia veroorzaken bij de afbouw ervan, en slechte slaapgewoonten bij nerveuze stoornissen kunnen ook insomnia veroorzaken. Genetische aandoeningen kunnen ook de slaap beïnvloeden, en kunnen zelfs leiden tot fatale vormen van insomnia, die ook wel Fatale Familiale Insomnia worden genoemd. Problemen met de darmen als gevolg van parasieten kunnen ook insomnia veroorzaken.

Post by Globetrotter

Geef een reactie