Massagetherapie voordelen

Voordelen van massagetherapie

Over de afgelopen 120 jaar is veel onderzoek gedaan naar de voordelen van massagetherapie. Dit artikel gaat in het bijzonder over de onderzoeken die gedaan zijn in de Verenigde Staten.

Invloed op het immuunsysteem

Een van deze onderzoeken is verricht bij geneeskunde studenten aan de University of Medicine and Dentistry of New Jersey. Zij ontvingen een massage vlak voor het maken van een examen. Deze studenten bleken significant minder angstig te zijn, en hadden een langzamere ademhaling. Ook was er bij hen een significante stijging te zien in het aantal witte bloedlichaampjes en een natuurlijke stijging van de cel activiteit in het algemeen. Dit suggereert dat het immuunsysteem veel baat heeft gehad bij de massage.

Invloed op pijn en angst gevoelens

Op een zeker moment is er ook onderzoek gedaan naar de voordelen van massagetherapie voor kankerpatiënten. Ook hier waren opvallend positieve resultaten te zien. De resultaten wezen onder ander uit dat de patiënten minder last hadden van pijn en angst na het ontvangen van hun massagetherapie behandeling. Dit onderzoek is verricht bij de Cancer Hospital and Research Institute in Columbus. Ohio en heeft de positieve invloed van massagetherapie bewezen.

Invloed op Depressie

Uit de resultaten van een onderzoek dat uitgevoerd is aan de University of South Carolina is gebleken dat massagetherapie ook helpt bij depressie. Zij ondervonden dat jonge vrouwen die onlangs een kind hadden verloren die massagetherapie ondergingen, minder depressief waren.

Conclusie

Zoals u kunt zien heeft onderzoek aangetoond dat er veel voordelen zitten aan het ondergaan van massagetherapie. Zo, is gebleken bij het onderzoek in California, helpt het u zich beter te laten voelen; en is gebleken in Ohio dat het helpt hij bij het verminderen van pijn; het kan zelfs helpen bij ernstige gezondheidsproblemen zoals kanker. In New Jersey is gebleken dat het stress en angst vermindert, de ademhaling verlangzaamt, en het immuunsysteem oppept.

Massage is wonderful

 

In welke situatie jij je ook bevindt probeer het een keer. Er bestaan verschillende soorten massagetherapieën, zoek er een die bij jou past en waarbij jij je goed voelt. Er zijn massages waarbij enkel olie gebruikt wordt en er manueel gemasseerd wordt. Verschillende soorten olie hebben verschillende resultaten. Ook zijn er massages waarbij voorwerpen gebruikt worden zoals bij een hotstone massage. Een massage kan gericht zijn op ontspanning, ontlasting van fysieke klachten of om terug in balans te komen.

Persoonlijk vind ik het altijd fijn om te weten dat er iets te doen valt aan bepaalde situaties. We hebben nu al ondervonden dat een massage angst en pijn vermindert, terwijl het de bloedsomloop en de zelfwaardering bevordert, stel je dan eens voor wat wij nog meer kunnen ontdekken aan voordelen van massagetherapie. Er is een argument dat stelt dat iets wat nog niet veel gebruikt wordt, blijkbaar niet werkt. Als dit waar zou zijn, waarom veranderen wij dan voortdurend hoe wij dingen doen, zelfs wanneer wij iets vinden dat wel werkt? Dit komt doordat wij ons langzamerhand gaan beseffen dat er manieren zijn om dingen te verbeteren, die op dit moment nog niet zo veel gebruikt worden, maar die wel helpen om de gezondheidszorg te verbeteren.

Post by Globetrotter

Geef een reactie