Insomnia Genezing

Slapeloosheid

Met de miljoenen mensen in België die lijden aan slapeloosheid, en het jaarlijks groeiende aantal, is onderzoek voor een goede behandeling van slapeloosheid van groot belang. De ziekte komt niet alleen voor bij volwassenen, zelfs kinderen hebben er last van. Als het niet snel wordt behandeld, dan kan het ernstig en zelfs levensbedreigend zijn. Welke mogelijkheid is er voor genezing van slapeloosheid?

Medicijnen verslavend

Vanzelfsprekend zijn er veel middelen op voorschrift verkrijgbaar die helpen tegen slapeloosheid. je dient echter voorzichtig te zijn met deze middelen, vanwege verslavingsgevaar. Langdurige afhankelijkheid van deze middelen kan gewenning veroorzaken, met als gevolg dat de patiënt de neiging krijgt om hogere doseringen uit te proberen om te kijken of dit wel helpt. Dit kan zorgen dat de middelen uiteindelijk ineffectief worden. Dit is dan ook de reden dat artsen zeer voorzichtig omgaan met het voorschijven van medicatie tegen slapeloosheid.

Wat kun je zelf doen?

Hieronder enkele tips om het inslapen makkelijker te maken:

  • Houdt altijd het zelfde ritme aan om te gaan slapen en op te staan. Ook in het weekend. dit zorgt ervoor dat jouw interne klok  zich beter kan afstellen.
  • Voorkom dutjes in de namiddag.
  • Zorg voor beweging in de dag. Dit doe je best voor de avond.
  • Zorg voor optimale omstandigheden in je slaapkamer. Probeer het zo donker mogelijk te maken. Zorg dat je kamer proper is en dat je comfortabel ligt in bed.
  • Drink geen alcohol, rook geen sigaretten in de avond.
  • Eet in de 2 uur voordat je gaat slapen niks meer.
  • Doe iets rustigs voordat je gaat slapen. je Lichaam heeft tijd nodig om in slaapmodus te raken.
  • Vermijdt blauw licht. op je tablet of telefoon kun je een app installeren om dit tegen te gaan. Lees liever een boek in plaats van tv te kijken.

Alternatieve Methoden

  • Yoga: er zijn verschillende houdingen die je kan doen juist voordat je gaat slapen. Het hoeft maar 8 minuutjes te duren en helpt je een rustig bedtijd ritueel op te bouwen
  • meditatie:  dit hoeft niet altijd zwaar en lang te duren. Neem een paar minuten de tijd als je in bed ligt om je bewust te ontspannen. Strek je lichaam helemaal uit leg je handen op je buik zodat je je ademhaling kan voelen. Neem 3 keer diep adem, als je gedachten afdwalen is dat niet erg. stel het vast en breng je gedachte terug naar je ademhaling. Blijf zo rustig en diep in en uit adem en voel je lichaam en hoofd ontspannen.

Een uitgebreid aanbod aan Yoga teachers en meditatie workshops kan je terugvinden op het gratis platform Focuswise.

Psychische hulp

Er zijn verschillende programma’s die je kunt volgen die beweren dat zij slapeloosheid kunnen genezen. Deze technieken vergen echter veel geduld. De patiënt zal toch dat geduld op moeten brengen aangezien slapeloosheid ernstige gevolgen me zich mee kan brengen. Voor mensen die soms dagen achter elkaar last hebben van slapeloosheid, kunnen de bovenstaande thuis remedies erg behulpzaam zijn. Psychologen kunnen ook psychotherapie bieden om het probleem te verlichten en de patiënt slapeloosheid te helpen accepteren, mocht het veroorzaakt worden door persoonlijke problemen.

Post by Globetrotter

Geef een reactie