Het verlichten van Stress

Het verlichten van stress

 

 

 

Het is niet voor niets dat stress de grootste stille moordenaar van de moderne tijd wordt genoemd. Stress is het resultaat van de moderne stedelijke, bestraffende levensstijl en degenen die dagelijks last hebben van stress, zoals drukke leidinggevenden, artsen, werkende vrouwen, mensen in de bedrijfssector, weten hoe het voelt.

Kun je dit voorkomen?

Om te voorkomen dat je gek wordt, is het belangrijk dat je weet hoe je om moet gaan met stress, en hoe je stress uit je leven kan verwijderen. Het is echter wel makkelijker gezegd dan gedaan. De meest effectieve manier om stress te verminderen is om je stressoren zo goed mogelijk te vermijden. Blijf uit de buurt van mensen en dingen die bij jou stress veroorzaken. Dit is echter lang niet altijd mogelijk. Daarom zul je moeten leren om met stress om te gaan.

Hoe kun je ermee omgaan?

Er zijn verschillende dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat je makkelijker met stress kan omgaan. zoals: bewegen, ontspannen, muziek, kleren en rust.

Bewegen

Het kan helpen om te bewegen. Bijvoorbeeld om aan yoga of vechtsporten te doen. Deze kunnen innerlijke rust aanwakkeren, helpen je mentaal kalm te blijven, helpen je gedachten te focussen en onder controle te houden, en bevorderen je discipline. Meditatie helpt ook in het disciplineren van de gedachten, maar leren mediteren is vaak een moeilijke opgave.

Ontspannen

Een andere manier is om te ontspannen en je gedachten te verfrissen. Neem een vakantie naar een kuuroord en laat bijvoorbeeld de helende effecten van Ayurvedic of andere oude kruidentherapieën je stress, zorgen, angsten en spanning wegnemen.
Waarom boek je geen ontspannende massage? Er zijn verschillende soorten lichaamsmassages en lichaamspakkingen die speciaal zijn ontwikkeld om te helpen stress te verlichten en je zintuigen te verjongen.  Als je te weinig tijd hebt voor een massage, neem dan eens een manicure of pedicure. Deze kunnen ook helpen stress te verminderen en er is niets mis mee om jezelf af en toe eens te verwennen.

Muziek

 

Muziek kan de ziel helen en doet wonderen voor gestresste personen. Luister naar zachte, geruststellende muziek of naar jouw favoriete nummers om stress te verminderen. Er verschillende liedjes speciaal gemaakt om te kunnen ontspannen. Ook zelf muziek maken zorgt ervoor dat je even je volledige aandacht kan verleggen op iets anders. Je kan er je eigen gevoel in leggen.

Kleuren

Kleurentherapie is ook erg behulpzaam bij het verminderen van stress. Draag vrolijke, felle kleuren zoals rood, geel, oranje, fel blauw, etc. en je gaat je van binnen een stuk lichter voelen. Draag kleren waarin je je goed voelt, dat werkt door op je gemoed.

Rust

Neem je rust in het weekend en ga bijvoorbeeld  uit eten met mensen waar je graag mee om gaat. Bel (oude) vrienden voor een praatje of ga naar ze toe, ga op vakantie als je het je kunt veroorloven en als je drukke leven het toelaat. Of neem tijd voor jou alleen. Zet je gsm uit en  lees een boek of maak een mooie wandeling in de natuur.

Post by Globetrotter

Geef een reactie