Allergische Dermatitis

dermatitis2

Allergische dermatitis is precies wat de naam al doet vermoeden, het zijn allergische reacties die veroorzaken dat de huid gaat zwellen, rood wordt en gaat jeuken. Er zijn verschillende factoren die allergische dermatitis kunnen uitlokken en de ernst van de aandoening kan sterk verschillen per persoon, afhankelijk van hoe gevoelig hun immuunsysteem is voor het allergeen waar contact mee is geweest, en of de persoon in kwestie een behandeling krijgt of niet.

Als de symptomen erg genoeg zijn, dan kan een dermatoloog kan u helpen te achterhalen wat de oorzaak is.
De meest voorkomende oorzaak van allergische dermatitis zijn dieren. Dieren, en vooral konden, kunnen een reactie van de huid uitlokken die resulteren in uitslag, een rode huid, jeuk en soms zelfs vervellen. Tenzij u een hele ernstige reactie heeft, gaat dit meestal vanzelf weg als het allergeen wordt vermeden en de reactie wordt behandeld. Allergieën zijn vaak moeilijk onder controle te houden omdat deze chronisch van aard zijn.

Als u de oorzaak weet van uw allergieën, dan kunt u behandelingen ondergaan om u te helpen uw allergische dermatitis te verminderen of misschien zelfs geheel uit te bannen, zonder dat u afstand moet doen van uw huisdier.

Als uw immuunsysteem een allergeen treft die het als gevaarlijk beschouwt, dan komen er antistoffen vrij in het lichaam tegen dit allergeen. Daarom heeft u de eerste keer dat u in contact komt met een bepaald allergeen, nog geen reactie. Het lichaam zal pas antistoffen gaan vormen als het datgene waar u allergisch voor bent direct kan herkennen.

De antistoffen die geproduceerd worden bij allergieën zijn echter anders dan de antistoffen die geproduceerd worden om tegen ziekte te vechten. Dit verschil veroorzaakt de reactie die u vertoont. De antistoffen die gebruikt worden om tegen allergenen te vechten worden opgeslagen in mestvellen, en dit zijn de cellen die onstekingsreacties als roodheid en zwelling veroorzaken.

Het wordt veroorzaakt wanneer de antistoffen het allergeen treffen en bepaalde chemische stoffen als histamine afgeven, wat de zwelling en roodheid veroorzaakt die u krijgt bij allergische dermatitis.

Post by Globetrotter

Geef een reactie