Atopische Dermatitis

dermatitis3

Een van de meest voorkomende vormen van dermatitis onder de mensen is atopische dermatitis. Het is over het algemeen erg langdurig en de meeste mensen zien het als een type huidallergie of simpelweg een gevoelige huid. De meest mensen kennen het als eczeem, het wordt echter ook dermatitis of atopische dermatitis genoemd.

Andere atopische aandoeningen naast eczeem zijn astma en allergieën als hooikoorts. Het is aangetoond dat er bij deze huidaandoening een erfelijke component meespeelt en dat het in sommige families ernstiger is dan bij anderen. Evenals andere vormen van dermatitis jeukt atopische dermatitis en komt er ook uitslag voor op verschillende plekken op de huid.

Letterlijk betekent atopische dermatitis een erfelijke onsteking van de huid, atopisch betekent erfelijk en dermatitis betekent ontsteking van de huid. Mensen die last hebben van atopische dermatitis hebben vaak familieleden die er ook aan leiden.

Atopische dermatitis leidt ertoe dat verschillende gebieden van de huid, soms hele grote gebieden, rood en gezwollen raken. De geïnfecteerde gebieden vertonen barstjes, korstjes, lekkend wondvocht en soms schilferen. Atopische dermatitis jeukt vaak erg en vaak wordt er geklaagd over een droge huid, wat vaak de uitslag symptomen veroorzaken.

Atopische dermatitis komt vaak voor bij jonge kinderen en baby’s, hoewel sommigen er op volwassen leeftijd ook nog last van hebben. Sommige mensen krijgen het zelfs pas op volwassen leeftijd. Iemand die last heeft van atopische dermatitis heeft er vaak voor langere tijd last van. Uiteraard zijn er in die tijd perioden waarin het verergert en perioden wanneer het verbetert.
Er zijn verschillende dingen die atopische dermatitis nog vervelender kunnen maken voor de huid dan dat het al is. Dit zijn dingen als droge huid, allergieën, vooral seizoenzegebonden allergieën, het gebruik van zeep en andere wasmiddelen, het gebruik van nieuwe soorten crèmes en andere huidproducten, en natuurlijk koud weer.

Post by Globetrotter

Geef een reactie