Dermatitis advies

dermatitis2

Dermatitis is een term die gebruikt wordt om een ontsteking van de huid aan te geven. Er zijn verschillende vormen van dermatitis. Twee vormen zijn seborrhoische dermatitis en eczeem of atopische dermatitis. Dit zijn echter maar twee vormen. Er zijn vele verschillende mogelijke oorzaken en dermatitis kan zich in vele verschillende vormen voordoen. Iemand die last heeft van dermatitis heeft meestal last van een jeukende, rode, opgezwollen huid.

Dermatitis is een van die aandoeningen die niet besmettelijk is, en ook verre van levensbedreigend. U wordt er niet eens echt ziek van. Het enige wat dermatitis eigenlijk doet, is de persoon in kwestie ongemak bezorgen, en eventueel schaamte oproepen. Gelukkig is dermatitis vrij gemakkelijk te behandelen aan de hand van verschillende stappen die u zelf kunt nemen en verschillende soorten medicatie. Voor iedere verschillende vorm van dermatitis waar iemand last van kan hebben zijn er lichtelijk variërende symptomen die zich voor kunnen doen.

Een vorm is contact dermatitis. Dit is in of meer gewoon een soort uitslag dat zich voordoet als een persoon herhaaldelijk in contact komt met een irriterende of allergie-uitlokkende substantie, zoals een giftige plant.

Een andere vorm is neurodermatitis, en dit doet zich voor op specifieke gedeelten van de huid. Deze vorm jeukt vaak heel erg.

Seborrheische dermatitis is een zeer veel voorkomende vorm van dermatitis. Het is een jeukende aandoening van de hoofdhuid die veelal ernstige roos veroorzaakt.

Stasis dertmatitis doet zich meestal voor waneer er sprake is van vochtophopingen onder de huid van de benen.

Atopische dermatitis wordt meestal eczeem genoemd. Dit is een zeer jeukerige uitslag dat de neiging heeft om te komen en te gaan.

Een andere vorm van dermatitis is periorale dermatitis. Deze vorm van dermatitis is een bobbelige uitslag rondom de mond.

Hoewel al deze vormen van dermatitis weer hun eigen individuele symptomen hebben, zijn er ook een aantal symptomen die ze allemaal gemeen hebben. Deze gemeenschappelijke symptomen zijn zwelling van het aangedane gebied, roodheid in die gebieden, jeuk en beschadigingen van de huid. Als u last heeft van deze symptomen, zorg dan dat u een arts raadpleegt voor een diagnose en een bijpassende behandeling.

Post by Globetrotter

Geef een reactie