Thuisremedieën voor Insomnia

Een goede slaapomgeving is van groot belang voor een goede nachtrust. Het is dan ook aan te raden dat slapelozen eens kritisch gaan kijken naar hun slaapkamer en de omgeving. Er zijn vele kleine simpele remedieen tegen insomnia die u thuis toe kunt passen.

Insomnia in een vroeg stadium kan beter niet genegeerd worden, aangezien dit kan leiden tot depressie. Als dit te lang onbehandeld blijft, dan kan er een vicieuze cirkel ontstaan, aangezien depressie weer lijdt tot insomnia. Hartkwalen kunnen zich ook openbaren, evenals andere ernstige neurologische aandoeningen.

Autorijden kan voor een insomnia patiënt erg gevaarlijk zijn. Ongelukken op het werk of op de weg komen vaak voor. Op het werk zullen prestaties sterk achteruit gaan in vergelijking met andere collega’s. In dergelijke situaties komt ontslag ook niet zelden voor. Er zijn enkele dingen die u thuis kunt doen om uit de vervelende situatie van het niet kunnen slapen te kunnen stappen, ook al heeft het lichaam wel slaap nodig om aan genoeg rust te komen.

Als u niet kunt slapen nadat u in bed bent gaan liggen, en u blijft maar woelen, dan kunt u beter weer uit bed komen. Ga een boek lezen of kijk naar een rustig televisie programma. Probeer programma’s te vermijden die te veel actie en geweld bevatten. Het luisteren naar rustgevende muziek kan ook helpen om uw zenuwen tot rust te brengen. Vermijd overdag slapen en ga alleen slapen als u moe bent. Als u slaapt in een lawaaiige omgeving, probeer dan oordoppen, of kies een stillere kamer om in te slapen.

Lichaamsbeweging is goed, maar doe dit niet vlak voordat u gaat slapen. Als u teveel beweegt voor het slapen gaan, dan giert er nog zo veel adrenaline door het lijf dat u moeilijk in slaap zult komen. Een ideaal moment om naar de sportschool te gaan of te gaan joggen, is vroeg in de ochtend of in de middag. Karde kussens en een oncomfortabel bed kunnen u ook wakker houden. Controleer of uw kussen zacht genoeg is.

Vermijd het te vaak veranderen van slaapomgeving, aangezien een nieuwe omgeving de slapeloosheid vaak alleen maar verergert. Een andere goede thuisremedie is om een warm bad te nemen voordat u naar bed gaat. Nuttig alcohol en cafeïne dienen met mate te worden genuttigd. Voor mensen die lijden aan insomnia kan het ook de situatie verergeren als ze te vroeg in de ochtend, of midden in de nacht worden gewekt. Het kan daarom van belang zijn om uw levensstijl te veranderen.

Post by Globetrotter

Geef een reactie