Insomnia Medicatie

Insomnia medicatie dient samen te gaan met veranderingen van het gedrag en van levensstijl. Slaap medicatie is echter onvermijdelijk wanneer insomnia eenmaal iemand in z’n greep heeft. Een middel dat vaak wordt gebruikt te behandeling van insomnia is zalepon, en bepaalde soorten benzodiazepinen worden vaak voorgeschreven voor gebruik op korte termijn. Nieuwere, geavanceerdere middelen hebben minder risico op misbruik.

Conventionele en zelfs alternatieve geneeswijzen proberen het gebruik van kalmeringsmiddelen zo veel mogelijk te vermijden. Verslaving komt vaak voor onder mensen die lijden aan insomnia aangezien deze middelen op kunstmatige wijze slaap opwekken, waarbij de patiënt zelf niets hoeft te doen – zoals minder roken of alcohol nuttigen.

De middelen veroorzaken gewenning waardoor zij vaak niet meer goed werken naar mate het middel langer wordt gebruikt. Artsen zijn daarom erg voorzichtig in het voorschijven van slaapmiddelen, en zij zullen proberen de dosering zo laag mogelijk te houden.

De middelen die meestal worden voorgeschreven zijn benzodiazepinen, non-benzodiazepinen en antidepressiva. Benzodiazepinen zijn oorspronkelijk bedoeld als behandeling voor angst. Dit middel wordt het vaakst voorgeschreven, en het beïnvloedt de chemie in de hersenen door de prikkelbaarheid van de neuronen te beperken. Dit middel kan beter niet ingenomen worden in combinatie met alcohol. Bijwerkingen van deze middelen zijn onder andere sufheid, geheugenverlies, moeite met de ademhaling en vreemd gedrag.

Non-benzodiazepinen hebben minder bijwerkingen dan de meeste insomnia medicijnen, en al zijn de mogelijke bijwerkingen misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid en prikkelbaarheid, deze middelen zijn over het algemeen minder riskant. Zaleplon kan midden in de nacht worden ingenomen, en het werkt snel en kort. Als de patiënt vroeg op moet staan, dan kan hij beter Zolpidem gebruiken, wat ingenomen dient te worden zo gauw hij naar bed gaat, aangezien het effect langer aanhoudt dan bij andere middelen. Als er problemen zijn bij het opstaan, of als er sprake is van depressie dat gerelateerd is aan de insomnia, dan kan de patiënt antidepressiva voorgeschreven krijgen.

De combinatie van deze middelen blijkt erg effectief in gevallen waarbij iemand last heeft van zowel insomnia als depressie. Gestructureerde psychotherapie in combinatie met bepaalde nieuwe antidepressiva zijn bedoeld om patiënten te helpen die last hebben van zowel insomnia als depressie. Onderzoekers werken hard aan de ontwikkeling van nieuwe antidepressiva voor betere slaap aangezien deze minder bijwerkingen hebben, maar toch erg goed zouden kunnen helpen bij insomnia.

Post by Globetrotter

Geef een reactie