Lyme tests

Ziekten kunnen alleen maar juist worden vastgesteld na klinische en laboratorium tests die worden uitgevoerd aan de hand van bloed, urine, slijm en ontlasting van de patiënt. Hetzelfde geldt voor de ziekte van Lyme. Het lastige is echter dat artsen de symptomen van de ziekte van lyme niet herkennen omdat de symptomen teveel lijken op die van andere ziekten. Daarbij komt ook nog eens dat de bacterie die de ziekte van lyme veroorzaakt erg ontwijkend is van aard. Het ontwijkt gemakkelijk het immuunsysteem en als het wordt opgemerkt dan kan het zich gemakkelijk in een balvorm veranderen en een beschermende laag om zich heen bouwen wat fibrine heet.

Verschillende Lyme Tests
De lyme test wordt gebruikt om antilichamen op te sporen die zich in het lichaam van de patiënt kunnen bevinden. De arts zal kijken naar de medische voorgeschiedenis van de patiënt en enkele onderzoeken uitvoeren om te achterhalen of de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt mogelijk aanwezig is.

Tests voor antilichamen worden vaak gebruikt om Lyme op te sporten. Ook worden zij gebruikt om de vorderingen van de behandeling in kaart te brengen en bij te houden. De antilichaam test wordt gedaan met behulp van gewrichtsvocht of vocht uit de rug. Deze test kan niet simpelweg met bloedmonsters worden uitgevoerd, aangezien het bijna twee maanden duurt om de antilichamen in het bloed op te sporen.

Er zijn drie soorten antilichaam tests die uitgevoerd kunnen worden voor het vaststellen van lyme, zoals ELISA, wat een gevoelige soort antilichaam test is. Indirecte fluorescerende test is ook een screening test voor het vaststellen van Lyme en de Western blot test wordt vaak gebruikt voor het vaststellen van chronische Lyme, maar het wordt ook veelal gebruikt om de uitslagen van de ELISA of andere antilichaam tests te bevestigen.

De ELISA is de meest betrouwbare onder alle antilichaam tests, maar Western Blot tests dienen altijd uitgevoerd te worden bij patiënten die bij andere antilichaam tests een positieve uitslag hebben gehad.
Andere soorten tests die uitgevoerd worden om de ziekte van lyme op te sporten zijn huidkweekjes, die gedaan worden met behulp van weefsel dat van de huid is weggenomen om te testen. Polymerase test van kettingreacties wordt gedaan om materiaal op te sporen dat verband houdt met de bacteriën die lyme veroorzaken. De PCR test wordt niet erg vaak gedaan aangezien het erg kostbaar is en soms foutieve resultaten geeft.

Post by Globetrotter

Geef een reactie