De symptomen van Lyme

De ziekte van lyme is een infectie die wordt veroorzaakt door een tekenbeet van een teek die is geïnfecteerd met de bacterie spirocheet. Deze teek wordt vooral gevonden op dieren als herten en ratten en wanneer deze dieren naar gebieden komen waar mensen wonen, dan kunnen deze teken het lichaam van het dier verlaten en overspringen op de mens.
De ziekte van Lyme is niet besmettelijk aangezien het niet overgedragen kan worden door contact tussen de geïnfecteerde persoon en een gezond persoon. De teken hebben meestal anderhalf tot twee dagen nodig om de bacterie over te dragen op een mens.

De symptomen van Lyme
De symptomen van lyme hebben verschillende effecten op verschillende delen van het lichaam, aangezien de symptomen blijven veranderen naar mate de zeikte vordert. Het eerste symptoom van de ziekte van lyme begint op de plek van de tekenbeet. Dit is de plek op de huid waar de bacterie de huid binnendringt. De eerste symptoom doet zich voor ten plaatse van de beet, waar een roodachtige uitslag opkomt op de huid. Verder ontwikkelt de persoon griepachtige symptomen. Naar mate de bacterie zich via de bloedbaan door het lichaam verspreidt doen zich andere abnormaliteiten voor.

De meest voorkomende symptomen van de ziekte van lyme die zich voordoen naar mate de ziekte vordert zijn de verschillende abnormaliteiten die zich ontwikkelen in het hart, de gewrichten en het zenuwstelsel. De symptomen van de ziekte van Lyme worden medisch gezien ingedeeld in drie fasen, de vroege gelokaliseerde symptomen, de vroege uitgezaaide symptomen en het late stadium van de ziekte.
Bij het vroege, gelokaliseerde stadium van de ziekte van lyme doet zich een ontsteking van de huid voor ten plaatse van de tekenbeet. In de uitgezaaide fase worden de hart en het zenuwstelsel aangetast en kan de patiënt lijden aan meningitis en verlammingen.

In de late fase van de ziekte van Lyme raken de sensorische en motorische zenuwen beschadigd met ontstekingen van de hersenen en de ontwikkeling van artritis. In het vroege stadium ontwikkelt zich een rode kring op de huid ten plaatse van de beet wat aan de buitenkant donkerder is dan in het midden. Hoewel vele patiënten deze uitslag helemaal niet krijgen en alleen maar last hebben van hoofdpijn, stijfheid van de gewrichten en spieren, vermoeidheid en gezwollen klieren wat meer weg heeft van een virale infectie.

Post by Globetrotter

Geef een reactie