Een Peptische Maagzweer

Evenals alle soorten ulcus is de peptische ulcus ook een open wond dat vaak erg pijnlijk is. In tegenstelling tot alle andere soorten ulcus bevindt een peptische ulcus zich in het bovenste gedeelte van de dunne darm.

Een persoon kan last krijgen van een peptische ulcus wanneer hij de H. Pylori bacterie in zijn systeem heest. Deze bacterie verzwakt de binnenste bekleding van de maagwand. Wanneer deze bekleding zwak genoeg is geworden, dan zal het maagzuur dit gebied binnendringen. Het maagzuur dringt binnen in het weke, gevoelige weefsel dat de bekleding van de maagwand zo goed probeert te beschermen en, met behulp van de bacterie, zal het dit weefsel gaan irriteren totdat er een open wond ontstaat.

Gelukkig duurt het in de meeste gevallen slechts een paar weken voordat de behandeling tegen maagzweren effect heeft. Er zijn verschillende symptomen waar mensen last van kunnen hebben wanneer zij een maagzweer hebben. De meest voorkomende is pijn. De meeste mensen die een maagzweer hebben, hebben last van een brandende pijn, wat in sommige gevallen verward wordt met zuurbranden, en dit gevoel kan zich voordoen overal tussen borstbeen en navel. Deze pijn kan enkele momenten aanhouden, maar het kan ook uren of zelfs langer aanhouden. Deze pijnen zijn vaak het ergst wanneer de maag leef is, en ze kunnen zo erg worden dat u er ‘s nachts wakker van word.

Er zijn enkele andere symptomen die minder vaak voorkomen, maar die wel duiden op een zeer ernstige peptische ulcus. Het blaken van helder rood of zwart bloed, bloed in de ontlasting, misselijkheid en braken, onverklaarbaar gewichtsverlies en pijn op de borst. Mensen die last hebben van dergelijke symptomen, zeker wanneer deze gepaard gaan met de brandende pijn die bij een peptische ulcus hoort, moeten zeker een arts raadplegen. Een arts zal kunnen onderzoeken of de bacterie H. Pylori in uw lichaam aanwezig is, en aan de hand van de onderzoeksresultaten zal de arts u verder kunnen behandelen.

Post by Globetrotter

Geef een reactie