Diabetes:Ontwikkeling en Preventie

Diabetes:Ontwikkeling en Preventie

Als u net de diagnose diabetes type 2 heeft gekregen, dan vraagt u zich misschien af waarom dit u zo plotseling overkomt. Eén ding is zeker: deze ziekte komt niet zomaar opzetten.

Wat er in de eerste instantie gebeurt is dat er óf sprake is van insulineresistentie van het lichaam, dit is wanneer het lichaam insuline niet herkent en daarmee de insuline ook niet kan gebruiken om glucose om te zetten in energie, óf er is sprake van een glucose opstapeling in de bloedbaan dat veroorzaakt kan worden door een dagelijks dieet dat grote hoeveelheden zetmeel en suiker bevat, en een lage vloeistof consumptie. Als er sprake is van een glucose opstapeling, dan werkt de alvleesklier overuren om de bloedsuikerspiegel omlaag te krijgen. Als dit een tijdje aanhoudt, dan houdt de alvleesklier op den duur op met het produceren van insuline.

Er zijn vale factoren die het lichaam beïnvloeden, zoals dieet, levensstijl, gezondheidsgeschiedenis van de familie en etniciteit.

Aangezien diabetes type 2 niet zomaar opeens ontstaat, is het te voorkomen. Als mensen die een hoge kans hebben de ziekte te ontwikkelen vroegtijdig worden herkend, dan kunnen er noodzakelijke stappen worden ondernomen om hun gezondheid te verbeteren. Hierdoor kan de ontwikkeling van diabetes type 2 worden tegengegaan.

Als u al diabetes heeft, dan bestaat er bij uw familie ook risico op het ontwikkelen van deze ziekte. Doe een diabetes check. Er zijn middelen beschikbaar waarmee u de bloedsuikerspiegel bij iemand kunt vaststellen. Als u meer zekerheid wilt, schroom dan niet zo snel mogelijk langs uw huisarts te gaan. Verder kunt u verbeteringen aanbrengen in de eetgewoonten en de levensstijl van uw gezin.

Verhoog de vochtinname zodat overtollige glucose uit het lichaam gespoeld kan worden. Koop zo vaak mogelijk vers groente en fruit. Ingeblikte varianten zijn ook goed, mits u eerst het siroop of pekel afgiet. Moedig uw gezin aan er een actieve levensstijl op na te houden. Zorg dat iedereen meedoet aan sporten, of ga desnoods een paar uurtjes wandelen of hardlopen.

Verandering brengen in uw dieet en levensstijl om diabetes type 2 tegen te gaan is in de eerste instantie misschien moeilijk, maar het is het uiteindelijk meer dan waard. Niet alleen gaat u diabetes zelf tegen, maar ook de vele nare complicaties die het met zich meebrengt.

Post by Globetrotter

Geef een reactie