Diabetes en Kaneel

Diabetes en Kaneel


Ooit was er een tijd waarin mijn zus thuiskwam van het boodschappen doen met een aantal boodschappentassen vol, inclusief vijf pakjes kaneel. Ik wist dat kaneel gebruikt werd voor bakken en koffie, maar vooralsnog was ik stomverbaasd. Wij konden geen van beide bakken, en hielden ook niet van koffie. Ze zag mijn verbaasde blik, en zei, “Kaneel is gezond.”.

Dus,Ik besloot te wachten en mijn mentale reactie niet uit te spreken. Mijn geduld werd beloond met, “Het is goed voor je lichaam en het helpt diabetes te voorkomen.”

In dat geval is kaneel ideaal voor mijn familie. Allebei mijn ouders hebben een familie geschiedenis van diabetes type 2, waardoor de kans dat wij de ziekte later ontwikkelen verhoogd is.

Wat is kaneel nu eigenlijk? Behalve het feit dat het gebruikt wordt om smaak toe te voegen aan broden, andere baksels en koffie, staat het erom bekend dat het gebruikt wordt het glucosegehalte van het bloed onder controle te houden en het cholesterolgehalte te verlagen. Het is beweerd dat kaneel een significant effect heeft bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel bij het dagelijks nuttigen ervan.

Voordat diabetes type 2 zich aandient, houdt het lichaam op insuline te herkennen, waardoor het nutteloos wordt voor het omzetten van glucose in energie dat het lichaam nodig heeft voor de dagelijkse activiteiten. Kaneel schijnt de herkenning van insuline door het lichaam te herstellen, al wordt dit effect nog grondig onderzocht. Het onderzoek heeft echter al heel wat vruchten afgeworpen die de geur van kaneel nog aantrekkelijker maken, zeker voor mensen met diabetes. Sommige onderzoeken wijzen uit dat bij het dagelijks nuttigen van kaneel, de risicofactoren die gekoppeld worden aan diabetes en cardiovasculaire aandoeningen verminderd worden.

Aan de andere kant is er in het jaar 2007 een onderzoek verricht met kaneel onder mensen met diabetes type 1. Het resultaat was dat kaneel geen effect had op het verlagen van de bloedsuikerspiegel.

Post by Globetrotter

Geef een reactie