Chronische Lyme

lyme2

Het derde stadium van de ziekte van Lyme, wat ook wel bekend staat als het uitgezaaide stadium, is het laatste stadium van de ziekte. Hierbij is het gehele systeem van de persoon aangetast door de bacterie die deze ziekte veroorzaakt.

De bacterie wordt overgebracht naar het menselijk lichaam door de beet van een teek die ook wel bekend staat als de hertenteek, dat zich op de huid van de persoon bevind. Binnen 36 tot 48 uur zal de teek de persoon bijten en de bacterie in de bloedsomloop van de persoon terechtkomen. De schroefvormige bacterie baant zich vervolgens langzamerhand een weg naar andere delen van het lichaam en brengt allerlei problemen teweeg.

Er zijn verschillende factoren die kunnen leiden tot chronische Lyme. Er zijn echter nog steeds controverses over het bestaan van chronische Lyme. Sommige deskundigen zijn van mening dat het laatste stadium van de ziekte van Lyme chronische Lyme kan worden genoemd, terwijl andere deskundigen van mening zijn dat de bacterie die de ziekte veroorzaakt niet volledig kon worden uitgeroeid ondanks behandelingen met antibiotica, en het steeds maar weer terugkeren van de ziekte kan dan chronische Lyme worden genoemd. De meeste patiënten leiden aan symptomen als zwellingen en pijn in de gewrichten en neuropsychiatrische problemen.

Patiënten die tijdig behandeld worden kunnen gemakkelijk volledig herstellen. Het grootste probleem is echter dat de ziekte moeilijk vast te stellen is, omdat het de symptomen van vele andere ziekten nabootst. Het is vrijwel onmogelijk voor een arts om de ziekte in een vroeg stadium vast te stellen.

Tegen de tijd dat de ziekte van Lyme wordt vastgesteld, is het vaak al zo laat dat veel van de symptomen inmiddels chronisch zijn geworden. Deze kunnen niet volledig worden genezen. Dit zijn symptomen als zwelling van de gewrichten, spier en gewrichtspijn en chronische vermoeidheid.

Door het stellen van een verkeerde diagnose kunnen patiënten middelen toegediend krijgen die steroïden bevatten, wat desastreuze gevolgen kan hebben. Het zorgt namelijk dat de bacteriën zich sneller gaan delen, waardoor de ziekte sneller chronisch wordt. Verkeerde behandeling zal het lijden niet verminderen, het zal de symptomen juist doen verergeren en enkele van de symptomen kunnen blijven rondhangen, waardoor het omslaat in chronische Lyme.

Post by Globetrotter

Geef een reactie