Waterpokken Behandeling

Waterpokken is een van de meest oncomfortabele ziekten die voorkomen. De behandeling van het virus bestaat dan ook voornamelijk uit het zorgen dat het de patient zo comfortabel mogelijk wordt gemaakt. De ziekte zelf moet over het algemeen op zijn beloop worden gelaten. Er zijn vaccinaties mogelijk, maar deze zijn alleen effectief voordat de infectie heeft plaatsgevonden. Daarom zijn de meeste behandelingen bedoeld om de jeuk dragelijker te maken en de koorts onder controle te houden.

In het eerste stadium van de ziekte, lijken de symptomen sterk op symptomen van griep of verkoudheid. Verhoging of koorts, keelpijn, vermoeidheid en spierpijn zijn allemaal bekende symptomen. In de meeste gevallen wordt er paracetamol voorgeschreven om deze symptomen onder controle te houden. Kinderen moeten geen aspirine nemen bij waterpokken, omdat zij dan het risico lopen voor Reyes syndroom.

De meeste andere middelen die u voorgeschreven kunt krijgen, zijn bedoeld als middel om de jeuk te verlichten. De blaren en open wondjes die kenmerkend zijn voor waterpokken kunnen zeer irriterend zijn, vooral voor kinderen. Er zijn een aantal manieren om dit te verlichten.

Een zeer populaire behandeling voor waterpokken is om in een warm bad te gaan liggen. Dit kan erg ontspannend zijn en helpt goed tegen de jeuk. Natriumbicarbonaat of gemalen havermout toevoegen aan het badwater kan ook erg effectief zijn, aangezien dit helpt bij het uitdrogen en het genezingsproces van de wondjes.

Calamine lotion is ook een van de beste vrij verkrijgbare middelen die helpen bij de blaartjes. Dit lotion is erg effectief tegen de jeuk.

Er zijn ook een aantal soorten anti-histamine die zeer effectief zijn tegen de jeuk. Dit zijn onder andere Benadryl, Claritin, Allegra en Zyrtec. Het is van groot belang dat u eerst met een arts overlegt voordat u een dergelijk middel gaat gebruiken. Benadryl en het populaire Altarax zijn vaak erg sterk en maken de patiënt suf.

Een van de belangrijkste behandelingen is om de nagels van de patiënt kort te knippen. Dit is belangrijk omdat de bacteriën onder de nagels in de wondjes kunnen komen bij het jeuken en krabben. Deze bacteriën kunnen ernstige complicaties veroorzaken. Bij kinderen is het geen slecht idee om handschoenen over de handen te trekken om het krabben tegen te gaan.

Zovirax® is een antiviraal middel dat steeds populairder wordt bij de behandeling van waterpokken. Dit middel dient binnen twee dagen voordat de uitslag zich voordoet ingenomen te worden. Als dit middel juist wordt gebruikt, dan kan het de ziekteduur aanzienlijk verkorten en het aantal wondjes drastisch verminderen. Er zijn verschillende soorten zovirax die u kunt gebruiken, afhankelijk van de gesteldheid van de patient.

Behandelingen voor waterpokken zijn over de jaren erg belangrijk geworden onder medische onderzoeken. Waar het nu vooral op staat, is om manieren te vinden om te symptomen onder controle te houden. Er zal achter hopelijk op een dag een behandeling ontwikkeld worden die het virus zelf bestrijdt.

Post by Globetrotter

Geef een reactie