Teennagel Schimmel

Evenals alle andere schimmels, hebben teennagel schimmels de juiste omstandigheden nodig om te kunnen groeien. De beste manieren om teennagel schimmel te voorkomen is door de voeten goed droog te houden, geen handdoeken etc. te delen met mensen die last hebben van deze schimmelinfecties, en goed uw voeten te wassen nadat u ergens bent geweest waar veel mensen met blote voeten rondlopen, zoals het zwembad. De schimmel kan niet groeien zonder een warme, vochtige omgeving.

Teennagel schimmel kan de teennagels ernstig beschadigen. Als u last heeft van schimmel van de teennagel, dan wordt de nagel vaak dikker, broos, brokkelig en vaak ook verkleurd. De nagel kan ook gaan loskomen van het nagelbed. Een schimmelinfectie van de teennagel kan pijnlijk zijn en jeuken, en vaak is er een ophoping van vuil te vinden rondom de losse randen van de nagel.

Het is vrij gemakkelijk om een schimmelinfectie van de teennagel te voorkomen. Als u bijvoorbeeld gebruik maakt van een openbare zwembad of douche, voorkom dan dat uw huid in aanraking komt met de grond door bijvoorbeeld slippers of waterschoenen te dragen.

Als u zo’n plek verlaat, zorg dan dat u uw voeten goed wast en droogt, zodat de eventuele schimmel sporen geen gelegenheid krijgen om te groeien. Als u iemand kent die last heeft van schimmelnagels, deel dan liever geen handdoeken of andere dingen die in aanraking komen met de voeten.

Als u al teennagel schimmel heeft, dan is het mogelijk om het genezingsproces te ondersteunen en te voorkomen dat het erger wordt. Draag katoenen sokken, gebruik een handdoek maar 1 keer, gebruik een papieren doekje om het gebied goed te drogen en gooi het daarna weg, draag ademende schoenen, vermijd nagellak en vijl de nagels om locale behandeling van het geïnfecteerde gebied gemakkelijker te maken.

Post by Globetrotter

Geef een reactie