Oorzaken van Insomnia

Mensen die last hebben van insomnia zien de meest voor de hand liggende oorzaken vaak over het hoofd. Voeding, drinken en medicatie kan de slaap beïnvloeden en worden vaak in verband gebracht met de vroege stadia van insomnia.

Het drinken van teveel cafeïne houdende dranken, het nuttigen van alcohol en het eten van een grote maaltijd voor het slapen gaan kan slapeloze nachten veroorzaken, of kan de slaap verstoren.

Het is niet ongewoon om voorgeschreven medicatie te nemen om de slaap routine weer te normaliseren. Als u deze medicatie teveel neemt of er niet juist mee om gaat, onder begeleiding van een arts, dan is de kans op terugslag groot. De drang om overboord te gaan met deze medicatie als de insomnia aanhoudt is groot als u niet met een arts overlegt. Dit kan verergering van het probleem veroorzaken. Slaapmedicatie vraagt om goed beheer, en degene die hier het beste bij kan helpen is de arts.

De slaapomgeving heeft ook een grote invloed op de kwaliteit van de slaap, aangezien teveel lawaai gedurende de nacht ook de slaap kan verstoren. Teveel licht is ook niet bevorderlijk voor een goede nachtrust. Uw slaap kan ook worden beïnvloed door welke films u kijkt of welke dingen u doet voordat u naar bed gaat. Hectiek en teveel activiteiten voordat u gaat slapen, of gewelddadige beelden op televisie, kunnen ook uw slaap beïnvloeden en insomnia teweeg brengen.

Uw beroep speelt ook een belangrijke rol. Als u een stressvol beroep heeft, of wanneer u net een andere baan heeft, dan kan dit uw slaap negatief beïnvloeden. Financiële zorgen, schuldig en hypotheken kunnen u angstig maken. Deze zeurende zorgen kunnen ook chronische hoofdpijn veroorzaken, wat niet bevorderlijk is voor de slaap. Moeilijke relaties binnen de familie spelen ook een rol.

Stress op het werk kan ook de insomnia verergeren. Ontspanningstechnieken kunnen helpen om dit probleem te verhelpen. Technieken voor onspanning of stress verminderen kunnen ook uw slaap helpen verbeteren zonder de nare gevolgen die medicatiegebruik met zich mee kunnen brengen. Boosheid is een opstapeling van stress en depressie wat het bewust of onbewust moeilijk kan maken om te ontspannen, zelfs na een lange zware dag. Vaak gaan zulke problemen samen met het nuttigen van teveel alcohol, wat in plaats van te helpen, het probleem juist verergert.

Post by Globetrotter

Geef een reactie