Eczeem behandelingen

Eczeem is een huid probleem dat zich ontwikkelt door verschillende factoren, en het is tot nog toe niet gelukt om de precieze oorzaak te achterhalen. Hierdoor is het ook nog niet gelukt om een permanent geneesmiddel voor de aandoening te vinden.

De medicatie dat wordt voorgeschreven bij eczeem is meestal bedoeld om de symptomen te verlichten zoals de droge huid en de jeuk. Deze vormen van behandeling bieden verlichting, maar er dienen voorzorgsmaatregelen te worden getroffen om te voorkomen dat het probleem zich niet herhaalt.

Veel soorten medicatie die door artsen worden voorgeschreven kunnen oraal worden ingenomen, of kunnen direct worden aangebracht op het aangedane gebied. Bij kinderen dient er extra opgelet te worden, omdat zij de drang om te krabbel moeilijker kunnen weerstaan, wat kan leiden tot het kapot gaan van de huid waardoor er andere infecties kunnen ontstaan. De medicijnen kunnen ook zorgen dat het oplaaien van de symptomen wordt tegengegaan. Dit vermindert het probleem van het vloeistof dat de aangedane huid afscheidt, aangezien deze vloeistof eczeem kan doen verspreiden naar andere delen van het lichaam.

Een aantal eczeem behandelingen
De beste manier om eczeem te behandelen is om te zorgen dat het aangedane gebied gehydrateerd blijft door middel van crèmes, lotions, olie, zalfjes en andere middelen die de arts heeft voorgeschreven. Krabben van het aangedane gebied dient ten alle tijden vermeden te worden, en het dient altijd schoon gehouden te worden.

Het grootste probleem van eczeem is de droge huid, wat tot jeuk leidt. Daarom is het van belang geen zeep of andere agressieve middelen gebruikt bij het schoonhouden van de huid, aangezien dit de huid alleen maar meer uitdroogt, wat het probleem zal doen verergeren.

Bij kinderen dienen de nagels kort te worden gehouden, en een koud kompres kan bij het slapen helpen om de jeuk te verminderen. Plaatselijke steroïden kunnen ook voorgeschreven worden om de symptomen te verminderen en verlichting te bieden. De steroïden worden gecombineerd met de medicatie in ernstige gevallen waarbij milde medicatie niet meer helpt.

De steroïden worden toegediend in overeenstemming met de ernst van het probleem. Protopic is een plaatselijke immuunsysteem onderdrukker, wat ook wordt gebruikt bij de behandeling van eczeem, aangezien het helpt om het immuun systeem te ontwikkelen en het verlichting biedt.

Post by Globetrotter

Geef een reactie