Dermatitis Herpetiformis

Dermatitis is een huidaandoening dat gepaard gaat het roodheid, jeuk, schilferen en zwelling van de aangedane huid. Er zijn verschillende vormen van dermatitis die daarnaast ook nog andere symptomen hebben, maar dit zijn de symptomen die iemand kan verwachten bij vrijwel iedereen die last heeft van dermatitis.

Een vorm van dermatitis is dermatitis herpetiformis. Dit is een vorm van dermatitis dat vooral voorkomt bij jongvolwassen mannen die oorspronkelijk uit noord Europa afkomstig zijn, hoewel het uiteraard ook anderen kan treffen. De gebieden die meestal aangedaan worden zijn de ellebogen, de billen, de knieën, de rug en de hoofdhuid, hoewel het in principe overal op het lichaam voor kan komen. De ernst ervan verschilt ook per persoon. De meest voorkomende symptomen zijn een brandend gevoel, jeuk en een prikkend gevoel in die gebieden.

Gebieden die besmet zijn met dermatitis herpetiformis vertonen vrijwel altijd kleine groepjes jeukende rode bultjes. Voordat deze bultjes opkomen heeft de persoon meestal eerst last van een intens brandend gevoel. Deze bultjes beginnen meestal als kleine blaartjes, die er gemakkelijk af te schapen zijn. Hoewel deze bultjes snel genezen, komen er steeds meer op. Dermatitis herpetiformis is een vervelende aandoening dat iemand z’n leven lang blijft houden.

Desondanks zijn er wel veel behandelmogelijkheden beschikbaar die vaak ook erg effectief zijn. Het middel Dapsone wordt gebruikt om dermatitis herpetiformis te behandelen, en meestal is er al binnen enkele dagen enorme verbetering te zien. Desondanks hoe goed dit middel werkt bij het onderdrukken van de symptomen, heeft dit middel wel nare bijwerkingen. Daarom zal een arts iemand meestal in de eerste instantie een lage dosis voorschrijven, en dit langzamerhand opschroeven totdat het volledige effect van het onderdrukken van dermatitis herpetiformis is bereikt.

Als u vermoedt dat u lijdt aan dermatitis herpetiformis, dan is het geen slecht idee om een arts te raadplegen. Een simpele biopsie zal aantonen of u daadwerkelijk aan deze aandoening lijdt, en dan kan er meteen een behandeling in gang gezet worden om u verlichting van de klachten te bieden.

Post by Globetrotter

Geef een reactie