Depressie Medicatie

prescription

Antidepressiva zijn zeer behulpzaam bij het verhelpen van een matige tot ernstige depressie; men moet echter wel in gedachte houden dat ieder mens verschillend kan reageren op de verschillende varianten van de medicatie. Bijwerkingen kunnen ook optreden. Advies vragen aan een arts helpt bij het voorkomen van complicaties. Er zijn veel verschillende soorten medicatie tegen depressie op de markt. Deze werken door het doen toenemen van de hoeveelheid chemische stoffen in de hersenen, ook wel neurotransmitters genoemd. Wanneer deze stoffen in hoeveelheid toenemen, helpt dit de stemming en emoties te verbeteren.

Onder de meest populaire medicatie tegen depressie bestaan de middelen die ook wel bekend staan als tricyclische antidepressiva. Deze behandelen depressie door de norepinephrine, neurotransmitters en serotonine in het brein te beïnvloeden. Het wordt sterk aangeraden dit middel niet zonder recept te gebruiken, aangezien het meer bijwerkingen op kan leveren dan andere middelen. Verder zijn er ook medicijnen die bekend staan als de Monoamine Oxidase Inhibitors. Deze werken het beste voor patiënten die niet op andere behandelingen reageren. Bij het gebruik van deze middelen worden patiënten aangeraden er een strikt aangepast dieet op na te houden, omdat deze middelen abnormaal kunnen reageren op bepaalde voedingsmiddelen als kaas, wijn, en nog vele anderen.

Nieuwere soorten medicatie tegen depressie omvatten de zogenaamde SSRI’s (Serotonin Reuptake Inhibitors), die functioneren door de hoeveelheid serotonine in de hersenen te veranderen. Een andere soort zijn de zogenaamde “Serotonin and Norepinephrine Reuptake Inhibitors”,deze beïnvloeden de hoeveelheid serotonine en norepinephrine. De bovengenoemde medicijnen zijn allemaal effectief. Het is aan uw arts om een soort voor te schrijven die het beste werkt in uw situatie.

Post by Globetrotter

Geef een reactie