Stadium 3 Borstkanker

 

Evenals alle andere soorten kanker, is borstkanker ook onderverdeeld in verschillende stadia ten behoeve van de behandeling en het stellen van een correcte diagnose. In dit artikel zal ik een aantal belangrijke feiten opnoemen over borstkanker in stadium 3. Stadia 3C, 3B en 3A zijn de verschillende stadia waar borstkanker in stadium 3 meestal in wordt onderverdeeld. Invasieve borstkanker wordt meestal pas ontdekt in stadium 3A. In dit stadium bevindt zich misschien geen tumor in de borst.

Lymfeknopen in de oksels die gekoppeld zijn aan andere weefsels of die een groep vormen, dragen de kankercellen. In andere gevallen kan het voorkomen dat de lymfeknopen die zich in de buurt van het borstbeen liggen ten prooi vallen aan de verspreidende kanker.

De grootte van de tumor is meestal rond de 5 centimeter, al kan het ook kleiner zijn. De lymfeknopen in de oksels zijn al aangedaan door de kanker. In de volgende subcategorie kan de tumor al groter zijn geworden dan 5 cm en het kan zijn dat het zich al is gaan verspreiden.

In stadium 3B, wat ook een stadium is van invasieve borstkanker, is de tumor al erg groot geworden. Het kan iedere grootte hebben en de huid van de borst zal inmiddels ook aangetast worden door de kanker die met zijn groeiende tentakels om zich heen grijpt.

Wij hebben het al gehad over lymfeknopen die onder of boven het borstbeen liggen, die ten prooi zullen vallen aan de verspreidende kanker. De lymfeknopen in de oksels en andere lymfeknopen die in de buurt liggen zullen ook aangetast worden. Artsen stellen inflammatoire borstkanker meestal pas vast in stadium 3B. In stadium 3C, een ander stadium van invasieve borstkanker, zullen niet alleen de lymfeknopen van de oksels en het borstbeen aangetast zijn, maar ook de lymfeknopen onder en boven het sleutelbeen.

Een eigenaardig feit is dat in stadium 3C, in sommige gevallen, nog steeds geen teken van kanker te bekennen is in de borst. Als er echter een tumor aanwezig is, dan kan het iedere mogelijke grootte hebben, en het kan zich al dan niet verspreid hebben naar de huid en de wand van de borst.

Post by Globetrotter

Comments are closed.