Mazelen bij Volwassenen

Mazelen wordt over het algemeen beschouwd als een kinderziekte, hoewel mazelen bij volwassenen veel ernstiger is. Het mazelen virus, wat door velen ook wel rubeola wordt genoemd, is een zeer besmettelijke respiratoire virus dat in de meeste ontwikkelde landen vrij zeldzaam is geworden.

Voor mensen die niet zijn gevaccineerd, kan mazelen een vrij significante medische situatie worden. De algemene symptomen van de mazelen zijn niet het grootste probleem dat voortkomt uit het virus. De complicaties zijn over het algemeen een grootste probleem, en dan voornamelijk bij volwassenen.

Mazelen bij volwassenen is normaal gesproken gelijk aan mazelen bij kinderen, maar met één groot verschil: bij volwassenen uiten de symptomen zich meestal veel ernstiger dan bij kinderen. De koorts kan bij volwassenen enorm hoog oplopen, en de problemen die hieruit voortkomen kunnen verschrikkelijk zijn. Hoewel complicaties bij kinderen over het algemeen vrij weinig voorkomen, complicaties bij volwassen gevallen komen veel vaker voor.

Hoge koorts kan een hersenontsteking veroorzaken, wat ook wel encefalitis wordt genoemd. Dit kan zeer gevaarlijk zijn. Een ander veel voorkomende complicatie bij volwassenen is pneumonie. Dit kan een aantal verschillende oorzaken hebben, en het kan een zeer gevaarlijke situatie veroorzaken voor de volwassen patiënt. Hoewel pneumonie zich kan voordoen bij vrijwel alle gevallen van mazelen, is de incidentie bij volwassenen veel hoger.

De economische gevolgen van mazelen bij volwassenen is ook een lastig onderdeel van het probleem. De meeste volwassenen kunnen zich niet veroorloven om zich terug te trekken gedurende de gehele duur van de ziekte. Gebrek aan inkomen en andere verplichtingen kunnen veroorzaken dat een volwassene niet goed voor zichzelf zorgt tijdens de ziekte. Dit leidt niet alleen tot een langere ziekteduur, maar het kan ook zorgen voor een uitbraak van mazelen in hun omgeving.

Mazelen is zeer besmettelijk, ook in volwassen gevallen. Een volwassene die besmet is met het virus, zou in bed moeten blijven en de adviezen van de arts moeten opvolgen. Ook zouden zij zichzelf gedurende de duur van de ziekte moeten isoleren, om te voorkomen dat de ziekte wordt verspreid. Mazelen moet bij volwassenen nauw in de gaten gehouden worden, zodat er in het geval van complicaties tijdig ingegrepen kan worden.