ADHD Remedies

ADHD Remedies

Als u iemand kent met ADHD of ADD, dan heeft u waarschijnlijk de symptomen al gezien, en weet u hoe ernstig deze kunnen worden. Als u bij uw kind dergelijke symptomen heeft waargenomen, dan maakt u zich misschien zorgen over medicatie en behandeling.

U hoeft zich geen zorgen te maken over voorgeschreven middelen voor uw kind. Er zijn een aantal natuurlijk remedies die u kunt toepassen, mits deze ook zijn goedgekeurd door de arts van uw kind.

Zorg voor een uitgebalanceerd dieet

Het aanbrengen van goede veranderingen in het dieet van uw kind kan veel voordeel opleveren. Zorg iedere dag voor goede voeding en uitgebalanceerde maaltijden. Er is dan wel geen ondersteunend wetenschappelijk bewijs voor, maar veel ouders met kinderen die lijden aan ADHD beweren dat de symptomen makkelijker in de hand te houden zijn als zij hun kind constant van een uitgebalanceerd dieet voorzien. Ook zijn er wetenschappelijke onderzoeken geweest die uit hebben gewezen dat de symptomen van ADHD erger kunnen worden bij slechte voeding.

Verminder consumptie van suiker

Naast het zorgen voor een uitgebalanceerd dieet, schijnt het verminderen van suiker in het dieet van uw kind goede resultaten te leveren. Suiker geeft ieder die het eet een energiestoot, en als u meer brandstof voor energie geeft aan een kind dat al hyperactief is, dan krijgt u een tornado. Meer suiker kan de hyperactiviteit van een kind met ADHD versterken. Het verminderen zorgt er simpelweg voor dat hij genoeg reserves heeft voor het uitvoeren van zijn dagelijkse activiteiten.

Daarbij veroorzaakt een hoge consumptie van suiker in een hoge bloedsuikerspiegel. Wanneer de consumptie van suiker dan stopt, zal de bloedsuikerspiegel lager worden. Dit zorgt voor grote schommelingen van de bloedsuikerspiegel. Een fluctuerende bloedsuikerspiegel kan prikkelbaarheid en stemmingsschommelingen veroorzaken. Ook kan het leiden tot agressief gedrag. Als een kind doorgaat met het consumeren van grote hoeveelheden suiker, dan kunnen er gedragsproblemen ontwikkelen. Dit is niet goed voor het kind, zijn ouders, en iedereen eromheen.

Meer eiwitten, minder koolhydraten.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een dieet met veel eiwitten en een lagere consumptie van koolhydraten de symptomen van ADHD kan helpen verminderen. Geef uw kind in plaats van geraffineerde koolhydraten (zoals witte bloem en geraffineerde suikers), volkoren brood, groenten en fruit. Dit gaat hand in hand met het verminderen van de suikerconsumptie van uw kind. Geraffineerde koolhydraten hebben namelijk hetzelfde effect als suiker op de bloedsuikerspiegel. Een teveel aan geraffineerde koolhydraten in het lichaam veroorzaakt een fluctuerende bloedsuikerspiegel, met prikkelbaarheid en stemmingswisselingen als gevolg.

Laat u informeren over ‘trigger foods’ en vermijd deze.

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die de symptomen van ADHD kunnen triggeren. Dit zijn onder anderen kleurstoffen, conservatieven, kunstmatige smaakstoffen en kunstmatige zoetstoffen. Voedingstoevoegingen zoals deze kunnen bijdragen aan gedragsproblematiek. U kunt uw kind hiertegen beschermen door bewerkte voedingsmiddelen te vermijden, zoals junk-food, snacks, bewerkt vlees (zoals hotdogs). Als u niet zeker weet of een bepaald voedingsmiddel bewerkt is, houd dan in gedachte dat het dieet van uw kind alleen maar natuurlijke voedingsmiddelen mag bevatten.

Onthoud de medische toestand van uw kind.

Het is mogelijk dat uw kind andere medische aandoeningen heeft naast ADHD, zoals bepaalde allergieën. Zorg dat u de instructies van de arts over dieet en activiteit goed opvolgt en zorg dat deze passen bij het ADHD dieet van het kind. Het triggeren van allergieën kan een kettingreactie veroorzaken en de ADHD symptomen van uw kind beïnvloeden. Over het algemeen zal het erop na houden van een goed dieet en een gezonde voeding voordeling zijn voor de gezondheid van uw kind. Als uw kind in een optimale gezondheidstoestand verkeert, dan kunt u zich ervan verzekeren dat het kind goed uitgerust is voor het omgaan met ADHD.

Post by Globetrotter

Comments are closed.